12 Mayıs 2010 Çarşamba

Çocuklarda Burun Akıntısı

DEVAMLI BURUN AKINTISI

“Oğlumuzun burnu neredeyse devamlı akıyor. Hasta veya rahatsız görünmüyor ancakyine de bir problem olmasından kaygılanıyoruz.”

Devamlı akan bir burun, küçük çocukların çoğu için normal değildir, ancak alerjik çocuklarda çok yaygındır. Akan bir burun, küçük çocuğu sadece rahatsız etse de, yaşı ilerlediğinde utanç kaynağı olabilir. Ek olarak, buna eşlik eden burun doluluğu, konuşmasını daha az anlaşılır hale getirir ve sonuçta konuşmaktan çekinmesine yol açabilir. Bu problemleri önlemek için, çocuğunuzun burun akıntısını doktorunuzla görüşün, belki de bir pediatrik alerji uzmanına şevki gerekebilir.

Küçük çocuklar akan burunlarını, ellerine ve elbisenin kollarına silme eğiliminde olduklarında, mukusu yüzlerine sıvarlar, bu yüzden küçük çocuğun devamlı akan burnunun en önemli yan etkisi, kızarmış-çatlamış yanaklardır. Eğer çocuğunuzun yanakları, burnunun altındaki bölge kızarırsa bir nemlendirici kullanın. Küçük çocuğunuza burnunu koluna veya kıyafetine değil, temiz bir kâğıt mendile veya normal mendile silmeyi de öğretebilirsiniz (ancak bunu düzenli hatırlaması için yıllar geçmesi gerekecektir).

0 yorum:

Yorum Gönder



sağlık Site istatistikleri